Опис на програма

Обуката е наменета за лица кои завршиле средно образование односно 18 години  и содржи модули со кои ќе се стекнат со основни познавања за работа во WORD2016, Excell, Power Point.

Со содржините на програмата учесникот ќе се стекне со компетенции за работа со алатки за уредување на текст, алатки за работа со табели и алатки за изработка на презентации.

Цели на програмата: да управува со основните компјутерски операции, да препознава и идентификува делови на персонален компјутер, да применува внесување податоци во Ексел табели, да управува со табели со графикони и да изготвува презентации со целосна манимација.

Структура на програмата: програмата е сочинета од 2 модули распоредени низ часови од теоретска и практична настава.

Форми и методи на учење: работа во групи, презентации, комбинирана настава, учење на далечина и слично.

Програмата ќе се изведува од страна на наставен кадар за теоретска и практична работа во училници опремени за изведување на настава. Наставата се изведува во времетраење од 48 наставни часа кои вклучуваат теоретска и практична настава. По завршување на програмата се полага завршен испит и учесниците се стекнуваат со сертификат.

Резултати од програма

[:en] [:al] [:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Обуката е наменета за лица кои завршиле средно образование односно 18 години[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 10 16
Пракса 38 74
Оценување 10 10
Вкупен број на часови 48
0 STUDENTS ENROLLED

    [:en]Детали за понудувач на услуги[:mk]Instructor Details[:al]Instructor Details[:]

    Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
    top
    © 2018 Developed by Unet
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support