Опис на програма

По завршување на програмата учесникот ќе биде способен за:

 

 1. Разбирање на динамика на стресогени фактори
 2. Разбирање различни реакции на стресогени фактори
 3. Дијагностицирање на ефектите на стресогените фактори врз индивидуата
 4. Самопроценка на сопствените функционални и дисфункционални карактеристики на својата личност
 5. Развивање на лични капацитети за проценка и реакција на стресогениот фактор
 6. Избор на фунционален пристап кон стресогениот фактор

 

По завршувањето на програмата, учесникот ќе се стекне со:

 

 • сертификат за стекнати вештини за управување со стресогени фактори

Oваа програма е во вкупно траење од 60 часови.

 

Обуката вклучува теоретски и практични часови преку кои учесниците ќе се стекнат со вештините за управување со стресогените фактори.

 

Резултатите на постигнувањата на учесниците ќе бидат оценувани на крајот од процесот на обука и ќе се базираат на јасно поставени критериуми.

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата учесникот ќе биде способен за:
 1. Разбирање на динамика на стресогени фактори
 2. Разбирање различни реакции на стресогени фактори
 3. Дијагностицирање на ефектите на стресогените фактори врз индивидуата
 4. Самопроценка на сопствените функционални и дисфункционални карактеристики на својата личност
 5. Развивање на лични капацитети за проценка и реакција на стресогениот фактор
 6. Избор на фунционален пристап кон стресогениот фактор
[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]
 • наполнети 18 години
 • завршено средно образование
[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 16 27
Пракса 36 60
Оценување 8 13
Вкупен број на часови 60
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support