Опис на програма

Курсот ќе им помогне на слушателите да разбираат и употребуваат секојдневни изрази и основни фрази.

Теми:работа и професија, патуваме, здравје и болести, ориентација во град, опис на денот, гардероба, прослави

Граматика: Минато време од правилни и неправилни глаголи, зборообразување, препозиции за место и време во акузатив и датив, претеритум, модални глаголи, заповеден начин, коњугација на глаголот „помага“, присвојни членови, конјунктив 2, глаголи со различни префикси, показни заменки, лични заменки во датив и акузатив, компарација на придавки, редни броеви итн.

Резултати од програма

[:mk]Слушателот ќе можеда поставува и одговара на прашања од личниот живот  и да учествува во едноставна конверзација доколку соговорникот зборува јасно и бавно. Целта на курсот е да се доведат слушателите до А1/2 ниво и да можат да се изразуваат едноставно со точна употреба на сегашно и минато време. Се очекува да научат приближно 1200 зборови и фрази, кои често се употребуваат, и да се снајдат во практични секојдневни ситуации.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Познавање на германскиот јазик на ниво А1/1.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support