Опис на програма

Во вториот степен се изучува препозиции за место во движење и мирување,лични заменки во датив и акузатив,идно време со глаголот werden,Präteritum, опис на личности, степенување на придавки како и редни броеви.

Резултати од програма

Со завршувањето на вториот степен учениците ќе се стекнат со знаење за секојдневната комуникација, ќе можат да опишат пат, личност, предел.Ќе умеат да опишат симптоми на болест и да дадат препорака или совет;да изразуваат забрана и дозвола, да опишуваат облека, и веќе во голема мера да комуницираат на германски јазик.

Критериуми за влез во програмата

Завршено минимум основно образование.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support