Опис на програма

Теми: семејство и членови на семејството, форми на живеење, храна и оброци, садови и прибор за јадење, во ресторан, работа и слободно време, спорт и здравје, видови училишта и школскиот систем во Германија, училишни предмети, образование, обука и професии, подароци, свадба, прослави

Граматика: сврзници, минато време со деливи и неделиви глаголи, предлози со променлив падеж, повратни глаголи, глаголи со предлог, минато време од модални глаголи, датив и др.

Резултати од програма

[:mk]На крајот на курсот се очекува  слушателите да разбираат и да користат основен германски јазик од областа на секојдневниот живот, да може да учествуваат во едноставна и директна размена на информации во врска со нивното потекло, семејство, непосредната околина, работа. Можат да напишат едноставни неформални писма. Слушателите ќе користат сегашно и минато време. Ќе се изразуваат со едноставни реченици и ќе можат да се снајдат во различни практични секојдневни ситуации.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Курсот е наменет за слушатели кои завршиле степен А1/2 во претходниот семестар, или го покажале тоа ниво на нашиот испит за одредување степени.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support