Опис на програма

Во третиот степен се зголемува вокабуларот на зборови. Исто така во третиот степен се учи доста граматика и тоа: заповеден начин и учтива форма,присвојни заменки sein ihr и нивна промена во датив,прашална заменка welche,временски препозиции vor, nach; зависни реченици со deshalb trotzdem, an bei, in, von, zu, mit+ Dativ.

Резултати од програма

[:mk]Учениците ги прошируваат своите комуникациски вештини, комуницираат на различни теми употребувајќи сложени реченици, како и препозиции за место и време.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support