Опис на програма

Теми: , живеење во стан или куќа,, здравје, патување, кариера, професионална ориентација,

слободно време,  училиште,  секојдневие

Граматика: сврзници, минато време претеритум, минато време плусквамперфект, релативни заменки и релативни реченици, генитив, пасив презент, пасив со модален глагол, инфинитивни реченици, дводелни сврзници, конјунтив II, предлози и др.

Резултати од програма

[:mk]- Се развива способноста за слушање и разбирање, флуентноста во изразувањето, со зголемен вокабулар и структури кои овозможуваат искажување на мислење, давање и барање совети, зборување за надежи и амбиции. - Можат да напишат јасен, разбирлив текст во кои дискутираат за разни теми од животот и го изразуваат своето мислење.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Слушателите треба да имаат успешно завршен степен А2/2 во претходниот семестар, или да покажале знање на ова ниво на нашиот испит за одредување степени.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support