Опис на програма

Теми: среќа, животен сон, јунаштво, пријателство,живеење во стан, бездомници, тело, здравје, стрес, слободно време, доживотно учење,

Граматика: се повторуваат и утврдуваат повеќето граматички единици, како перфект, модални глаголи , придавска деклинација, втор конјуктив, пасив во сите форми, компаратив и суперлатив.

Резултати од програма

[:mk]- Се развива способноста за слушање и разбирање на зададените аудио-материјали. - Се подобрува  флуентноста  и коректноста во изразувањето за  наведените теми  и симулиранте ситуации. - Можат да напишат јасен, разбирлив  текст за конкретни теми. -Се зголемува брзината на читање и глобалното разбирање на текстот.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Кандидатот треба  да го владее јазикот на солидно B1/2 ниво, кое понатаму на овој степен се надградува до потребното ниво.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support