Опис на програма

Во петтиот степен учениците се оспособени да комуницираат на германски, и затоа во овој степен се работи најмногу на преводи од германски  јазик на македонски и обратно, се зборува на различни теми, се раскажуваат текстови

Детално се изучува претеритум кај сите групи глаголи,сврзници иако, српак итн

Резултати од програма

[:mk]Се раскажува во минато време претеритум, во идно време , се пишуваат писма и е-мајлови на различни теми.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support