Опис на програма

Теми: слободно време, игри без граници, доживотно учење, совети за успешно учење, желби и претстави за кариера, необични занимања, форми на заедничко живеење, среќа, љубов.

Граматика: се повторуваат и утврдуваат повеќето граматички единици, како компаратив и суперлатив, каузални, концесивни и консекутивни реченици, инфинитив со zu и без zu, форми за идно време, рефлексивни глаголи, односни реченици, втор коњуктив.

Резултати од програма

[:mk]- Се подобрува способноста за слушање и разбирање на аудио-материјали предвидени со испитот Б1. - Се подобрува  флуентноста  и точноста во изразувањето за  теми  и симулирани  ситуации според форматот на испитот Б1. - Кандидатите ќе можат да напишат конкретни видови на текстуални формати содржани во опусот на испитот. -Се зголемува брзината на читање и разбирање на текстови опфатени во испитот Б1.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Кандидатот треба  да го владее јазикот на солидно Б1+/1 ниво, кое понатаму на овој степен се надградува до потребното ниво.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support