Опис на програма

Средно  ниво во изучување на германски јазик.

Резултати од програма

Неподготвен можеш да учествуваш во разговорите на теми кои ти се познати и како и на теми од твој интерес. Можеш да раскажеш приказна или содржина на некоја книга или филм, како и да ги опишеш своите реакции. Можеш да ги разбереш главните точки од многу тв и радио програми во врска со тековната проблематика, како и да го разбереш литературниот јазик во врска со работа, школување, одмор итн. Можеш да се снајдеш во поголемиот дел од ситуациите додека патуваш во некоја странска земја.

Критериуми за влез во програмата

Завршено А2 ниво.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 23 48
Пракса 23 48
Оценување 2 4
Вкупен број на часови 48
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support