Опис на програма

Напредно  ниво во изучување на германски јазик.

Резултати од програма

[:mk]Можеш да дадеш јасни, детални описи на низа теми поврзани со твојата професија и интереси. Можеш да дадеш мислење на одредена тема. Можеш да ги разбереш повеќето од тв вестите, програмите и повеќето филмови на стандарден дијалект. Можеш да го употребуваш јазикот на спонтан начин преку употреба на многу зборови кои го овозможуваат контакт со твојот изворен соговорник. Можеш да учествуваш во дискусиите во врска со познати теми, поткрепувајќи ги своите гледишта.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено Б1 ниво.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 31 48
Пракса 31 48
Оценување 2 4
Вкупен број на часови 64
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support