Опис на програма

Теми: нова татковина, недоразбирања, интеграција во Германија, гестови и мимика, муабетење, карање, учење на јазици, среќен избор на професија, сопствено рекламирање, сиромаштија, интернет и зависноста од него.

Граматика: редослед на зборови во реченица, негација, споредбени реченици со als, wie, je…desto/umso, двојни сврзници, сврзниците um.. zu, ohne .. zu, anstatt  zu + Infinitiv, релативни реченици

Резултати од програма

[:mk]  - Во текот на курсот слушателите  стекнуваат  поголема брзина за разбирање на слушаниот текст. - Слушателите  при пишување  ја владеат  синтаксата  т.е.  структурата на текстот без  грешки, кои го отежнуваат неговото  разбирање. - Со родените говорители може да комуницираат   на ниво, кое исто така не ја отежнува меѓусебната комуникација. - Читаниот текст може да го разберат и репродуцират  побрзо и со повеќе детали, но сепак со грешки кои воопшто не ја отежнуваат комуникацијата.  [:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Кандидатот треба  да го владее јазикот на солидно Б1+/2 ниво, кое понатаму на овој степен се надградува до потребното ниво.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support