Опис на програма

– Теми: науката од различен аспект: науката од мали нозе, истражувања и спроведување и имплементирање во секојдневието; интелигенција: лагата како средство за постигнување нешто добро, искреноста и лажењето од научен аспект; иднината на планетата земја; здравје: важноста на добриот сон и последици од недостаток на сонот; купување на интернет; службени разговори на телефон; односот со колегите на работното место; спортисти; уметност: светско културно наследство, криминал во уметноста, изумирање на јазици, ревизија на книги; германската историја: модифицирање на историјата, Германија денес.

– Граматика: повторување на сите форми на пасив, неопределени заменки, зависни реченици со als, als ob, als wenn во конјуктив два, преформулирање реченици, модални реченици со dadurch, dass и indem.

Резултати од програма

[:mk]- Во текот на курсот слушателите треба да стекнат знаења, способности и самодоверба кога се изразуваат на германски јазик на повисоко ниво. - Слушателите ги разбираат главните идеи во посложените текстови и стручни дискусии од својата  специјалност. - Со родените говорители може да комуницираат течно и спонтано на ниво, кео не ја отежнува меѓусебната комуникација. - Може да оформат јасен и детален текст на широк спектар теми и да го изразат своето мислење во врска со актуелни теми, набројувајќи ги предностите и недостатоците од различни аспекти.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Кандидатот треба да покаже знаење на јазикот на ниво Б2/1 според Заедничката европска рамка.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support