Опис на програма

Слушателите кои имаат однапред познавање на германскиот јазик ги подобруваат своите граматички знаења, конверзацијата и пишувањето на посложени текстови. Сето ова се постигнува преку зададените теми за разговор, читањето текстови и слушањето на многубројни интервјуа.

Резултати од програма

[:mk]Може да ги разбере главните идеи доколку се зборува бавно и јасно на стандарден јазик и станува збор за познати теми. Може да прочита и разбере текстови кои содржат најчести секојдневни зборови. Може да разговара на познати теми и накусо да ги објасни своите планови и ставови. Може да напише едноставен текст на позната тема или тема од личен интерес.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Тестирање пред почетокот на курсот.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 66 94
Пракса 2 3
Оценување 2 3
Вкупен број на часови 70
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support