Опис на програма

Програмата се одвива низ мотивирачки, пријатни и забавни лекции, низ структуриран баланс на вежби од граматика, вокабулар, изговор и јазични вештини.

Теми кои го мотивираат слушателот да се вклучи во активностите и задачи на час, земени од секојдневниот живот и соодветни на потребите за јазично учење. Интерактивни активности, аудио вежби, практична англиска драма, интервјуа и кратки филмови.

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата учесникот ќе биде способен да: - да ги разбере главните идеи во сложени текстови на конкретни и апстрактни теми, вклучувајќи и стручни дискусии од сопствената професија. - Со оние чиј мајчин јазик е англискиот, може да комуницира течно и спонтано на степен кој не ја отежнува меѓусебната комуникација. - да состави јасен и детален текст на широк спектар теми и да го исрази своето мислење во врска со актуелни теми, давајќи ги добрите и лошите страни на различни можности.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Нема.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 58 91
Пракса 2 3
Оценување 4 6
Вкупен број на часови 64
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support