Опис на програма

Програмата нуди вежбање на способностите потребни за испитот, ги вежба клучните аспекти на граматиката и речникот. Цел на курсот е да го надгради разбирањето на слушателите и употребата на германскиот јазик потребни за испитот. Програмата нуди и совети за форматот на самиот испит и воведува ефективни стратегии за справување со посебните карактеристики на петте дела.

Резултати од програма

[:mk]Може да разбере поголем дел од поопширни излагања, емисии и филмови доколку темата е позната и е на стандарден јазик. Може да чита и разбере современа проза, статии и извештаи. Може да комуницира течно и без потешкотии со родени говорители на познати теми. Може јасно да зборува на дадена тема доколку е поврзана со неговите/нејзините интереси. Може да напише јасни текстови, состави, писма изразувајќи ги своите искуства, мислења и интереси.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Тестирање пред почетокот на курсот.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 66 94
Пракса 2 3
Оценување 2 3
Вкупен број на часови 70
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support