Опис на програма

Целта на овој курс е довршување на предвидениот материјал за Ц1 и подготовка за полагање на ипситите: Goethe/ÖSD-Zertifikat C1, TestDaF, telc C1, DSH и DSD II.

Теми: уметност и креативност, сеќавања, минати настани.

Граматички структури: глаголска и именска форма на предлошкиот предмет, сложени сврзници, особености на условните реченици, модалитетни глаголи.

Вежбање на четирите техники на познавање на јазик (читање, слушање, пишување и зборување) со додатни материјали и подготовка за полагање на испит.

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата слушателот ќе го заврши степенот Ц1 и со тоа ќе се стекне со академско познавање на германскиот јазик и ќе може да воспостави поширока комуникација и употреба на јазикот. Освен тоа слушателот ќе биде подготвен за полагање на испитот Ц1 во кој било формат, со што би се стекнал со официјална диплома за длабинско познавање на германскиот јазик.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Познавање на германскиот јазик најмалку на ниво Ц1/1 - Ц1/2[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support