Опис на програма

Познавање на грчкиот јазик во фонд од околу 2000 зборови и фрази во врска со стручната тереминологија и средно познавање на граматиката.

Резултати од програма

[:mk]По завршување на курсот се здобива со средно познавање на грчкиот јазик на А2 ниво, збогатено со стручната терминологија за хотелско-ресторанско работење.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Кандидатот да има завршено општ курс по грчки јазик од прво ниво.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 27 68
Пракса 8 20
Оценување 5 12
Вкупен број на часови 40
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support