Опис на програма

Во првиот степен учениците се описменуваат, ги учат сите правила и исклучоци  за читање и пишување на грчкиот јазик. Во првиот степен исто така се учат голем број на зборови, се читаат текстови, се учи основната граматика и тоа: Именки и придавки од I и II група во номинатив и акузатив еднина и множина, глаголи од I и II група актив во сегашно време, кратки заменски форми за индиректен и директен предмет, посвојни заменки, помошниот глагол сум, бои, броеви и прашалната заменка кој, која, кое.

Резултати од програма

Со завршување на првиот степен учениците ќе се стекнат со најосновното познавање на грчкиот јазик.

Критериуми за влез во програмата

Завршено минимум основно образование.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support