Опис на програма

Вториот степен е основата на грчкиот јазик, бидејќи во вториот степен се учат најважната граматика и тоа: Глаголи од I група, II група ( кратка и долга основа) скоро во сите времиња : Сегашно, Минато свршено и несвршено време, Идно просто и Идно трајно време, Перфект , Плусквамперфект, заповеден начин, Именките во сите родови и  во сите падежи ( Номинатив, Акузатив и Генитив), нивна примена, степенување на придавките (компаратив и суперлатив) , употреба на кратки заменски форми, комуникација.

Резултати од програма

[:mk]Со завршувањето на вториот степен учениците ќе се стекнат со знаење за секојдневната комуникација, ќе можат да се снајдат во продавница, во ресторан, туристички агенции, на одмор итн. Со вториот степен ќе можат да комуницираат на грчки, но лицата со кои ќе зборуваат на грчки ќе треба да им зборат побавно да можат полесно да ги разберат.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support