Опис на програма

Во третиот степен се зголемува вокабуларот на зборови. Исто така во третиот степен се учи доста граматика и тоа: Трите групи на пасивни глаголи во сите времиња (Сегашно време, минато свршено и минато несвршено време, идно просто и идно трајно време, заповеден начин, глаголски придавки, глаголски прилог –јќи, минато идно време, придавки со неправилна множина, именки кои прават исклучоци т.е. неправилно се менуваат или прават неправилна множина.

Резултати од програма

[:mk]Во третиот степен се повеќе се збори на грчки на часовите, учениците се оспособуваат се повеќе да разбираат и да потечно да одговорат.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support