Опис на програма

Во четвртиот степен се менува литературата, се повеќе и повеќе се работат вежби, се читаат и преведуваат текстови, се прават дијалози на одредени теми на часот, се повторува граматиката преку вежби за да можат убаво да ја совладат.

Бидејќи во вториот и третиот степен се учи скоро целата граматика, која е многу обемна, во IV, V VI степен , цело време низ посебен тип н вежби се повторува и се усовршува.

Резултати од програма

[:mk]Се усовршува скоро целата граматика.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support