Опис на програма

Во VI и VII степен се учи од една посебна книга Грчки за напреден степен, во овие два степена учениците се оспособуваат да можат да објаснат фрази, изрази со други зборови што тоа значи. Во овој степен учениците се оспособуваат да размислуваат на грчки, да не ги преведуваат зборовите на нашиот јазик, туку да ги објаснат со други зборови на грчки.

Резултати од програма

[:mk]Со завршувањето на VI и VII степен  учениците се оспособени да студираат на грчки универзитети.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support