Опис на програма

Главна цел на програмата е учесникот да стекне знаења и вештини, компетенции за примена на основните техники во декоративниот маникир и педикир, како и правилно користење на средства за работа, опремата, препарати и инвентар. Учесникот ќе се стекне со компетенции за правилно примена на правилата и прописите за заштита и безбедност при работа како и деловно комуницирање со клиентите и соработниците
Начинот на реализација на програмата е преку теоретска настава и практична обука и води до стекнување на сертификат за декоративен маникир и педикир.
Времетраењето на програмата е 130 часа од кои 40 часа се стручна теорија, 80 часа се практична обука во реални работни услови и 10 часа се наменети за оценување.
Проверка на знаењето и оценувањето ќе се изведува во тек на обуката и на крај од обуката како завршен испит. Програмата ќе се изведува неколку пати неделно во договор со учесниците на програмата во училница/просторија опремена согласно норматив за опрема и наставни средства и помагала и во козметички салон соодветно опремен. За реализација на програмата ќе бидат вклучени двајца предавачи: наставник со завршени студии по медицина и професионален маникир педикир/естетичар за нега на раце и нозе. По успешно завршување на обуката учесникот се стекнува со сертификат за Декоративен маникир и педикир. Програмата нуди можност за напредување на повисоки нивоа-курсеви (Напреден курс и Специјализиран курс).

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Учесникот да има завршено најмалку основно образование Возраст над 15 години [:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 42 30
Пракса 88 70
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 130
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support