Опис на програма

Курсот е наменет за сите деловни луѓе кои сакаат да ги подобрат своите јазични вештини. Програмата е конципирана на тој начин што за кратко време ќе ви помогне да ја совладате деловната терминологија и да станете флуентни говорители на англискиот во разни деловни ситуации на пр. интеракција со колегите, деловните партнери и клиентите; водење преговори, состаноци, телефонски разговори, држење презентации и кратки говори и сл.. Со курсот се подобруваат и вештините за писмено изразување – пишување деловни писма, имејл, факсови, извештаи и сл.

Резултати од програма

 • Општо подобрување на јазичните способности
 • Совладување на тешкотиите при усното излагање
 • Усвојување на граматиката преку посебна и делотворна методологија
 • Постојано проширување на зборовниот фонд
 • Запознавање со културата на земјата чиј јазик се изучува
 • Напредок во кариерата

Критериуми за влез во програмата

За посетување на овој курс не се потребни претходни познавања од јазикот, бидејќи нудиме програми од почетното ниво А1.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 28 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 32
0 STUDENTS ENROLLED
  Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
  top
  © 2018 Developed by Unet
  Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support