Опис на програма

Целта на програмата е да се оспособат лица со завршено минимум средно образование, со  знаења и вештини за процесите на електромонтажа и сервисирање на машини за композитни материјали.

Програмата низ 2 (две) модуларни единици во текот на 4 (четири) месеци, низ 270 часа (60 теорија, 200 пракса, 10 оценување) ги покрива основните стручни дисциплини за читање и имплементација на електрични шеми, конфигурација на програмабилни уреди и сервисирање на машини за композитни материјали со цел  ефикасно и квалитетно производство на машини за композитни материјали.

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата, учесникот ќе биде оспособен да:
  • монтира елктрична опрема на машини за композитни материјали
  • сервисира машини за производство на композитни материјали
  • користи соодветен алат, прибор, инструменти и опрема
  • конфигурира програмобилни уреди
  • користи техничко-технолошка документација
  • почитува стандарди и заштитни мерки во работата
[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Кандидатот треба да има завршено минимум средно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 60 22
Пракса 200 74
Оценување 10 4
Вкупен број на часови 270
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support