Опис на програма

Програмата овозможува работно оспособување за занимањето Заварувач.

Програмата е со времетраење од 200 часа од кои стручно теоретски содржини 60 часа (кои се реализираат во училница/кабинет) и практични 140 часа (кои се изведуваат во реални услови во браварско – заварувачка работилница).

По успешното завршување на програмата  учесникот ќе се оспособи да се стекне со знаења, вештини и компетенции за постапката, уреди и опрема за заварување, параметрите за заварување и техниката на работа,  улогата на заштитниот гас, примена на мерки за заштита при работа, пружање на прва помош во случај на повреда или дуг вид на незгода и навремена евакуација во случај на опасност, правилен избор на потребниот алат и прибор и инструменти за работа, ракување со опремата, практична употреба и работа со алатките, опремата, инструментите и др.

По завршувањето на програмата учесниците кои  со успех ќе го положат завршниот испитот се стекнуваат со Сертификат за Заварувач.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]завршено минимум средно образование и постари од 17 години[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 60
No instructions found !
Пракса 140
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 200
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support