Опис на програма

Главна цел на програмата е кандидатот да се обучи за проектирање, монтирање и одржување на најновите видови на сончеви системи. Програмата е изработена според барањата на фирмите од овој сектор. Во програмате се опфатени термални, фотонапонски, и хибридни колектори како новина во овој сектор. Програмата се состои од неколку области:
1. Сончеви термални, хибридни и воздушни системи
2. Сончеви фотонапонски системи.
3. Техники на монтажа и заштита при работа.
По завршувањето на обуката следи полагање на завршен испит преку кој ќе се проверат стекнатите вештини. Доколку кандидатот успешно го положил завршниот испит, тој ќе добие сертификат “ИЗВЕДУВАЧ НА СИСТЕМИ ЗА ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА”
Времетраењето на програмата е 120 часа.
За теоретска обука се планирани 40 часови (33,3%), за практична обука 68 часови (56,7%) и оценување 12 часови (10%). Теоретската обука ќе се реализира во училница, а практичната обука преку вежби и задачи на терен или во простории наменети за реализација на обуката.

Резултати од програма

[:en] [:al] [:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Да има завршено најмалку средно образование ( IV степен)[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 40 33
Пракса 68 57
Оценување 12 10
Вкупен број на часови 120
0 STUDENTS ENROLLED
    Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
    top
    © 2018 Developed by Unet
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support