Опис на програма

Кандидатите ќе добијат сертификат за изработувач на леб и бели печива. Кандидатите после успешно завршената програма ќе се стекнат со знаења и вештини и ќе бидат оспособени да изработуваат едноставни типови на пецива и лебови. Кандидатот ќе се оспособи да подготвува едноставни теста за пецива, да прави филување на одредени пецива, да обликува форми на едноставни пецива, да прави едноставни форми на лебови од веќе подготвено тесто и да асистира во печење. Исто така кандидатите ќе се стекнат со основни познавања за HACCP стандарди, складирање на суровини, пакување на готови производи, употреба на машини и апарати за изработка на пекарски производи.

Резултати од програма

[:mk]По завршување на обуката кандидатот ќе биде оспособен да:
 • применува хигиенско-технички мерки и мерки за заштита при работа при производството на пекарски производи,
 • користи различни суровини за производство на пекарски производи,
 • правилно ги применува фазите во процесот нас производство на различни пекарски производи,
 • изготвува различни видови на пекарски производи,
 • правилно складира и пакува,
 • применува мерки предвидени со HACCP контролен систем.
 [:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]За влез во програмата  е потребно кандидатите да бидат здравствено и психолошки способни, со високи критериуми за одржување лична хигиена. Исто така, кандидатите треба да имаат завршено минимум основно образование и да бидат постари од 17 години.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 86400 86400
Пракса 86400 86400
Оценување 86400 86400
Вкупен број на часови 86400
0 STUDENTS ENROLLED
  Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
  top
  © 2018 Developed by Unet
  Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support