Опис на програма

Главна цел на програмата е да кандидатите се стекнат со знаења,вештини и  бидат оспособени да изработуваат едноставни типови на слатки, кремови и филови. Ќе се оспособат  да печат едноставни теста за колачи, обликуваат форми за основа на слатки, подготвуваат едноставни преливи и декорации.

Исто така ќе се стекнат со основни познавања за HACCP стандарди, складирање на суровини, пакување на готови производи, употреба на машини и апарати за изработка на слатки.

Начин на реализација,преку теоретски предавања,практична работа и оценување.

Кандидатите ќе добијат сертификат за ИЗРАБОТУВАЧ НА СЛАТКИ.

Резултати од програма

[:mk]По завршување на обуката кандидатот ќе биде оспособен да: - применува општи хигиенски и технички услови за производство на слатки - користи  различни суровини за производство на слатки и колачи - работи во процес на производство на слатки и колачи - правилно складира и пакува готов производ - користи техника(машини ,апарати и алатки) за производство на слатки - води  записи за ”HACCP” систем[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Критериумите за влез во програмата е кандидатите да бидат здравствено и психолошки способни лица со високи критериуми за одржување лична хигиена. Исто така, кандидатите треба да имаат завршено минимум основно образование и да бидат постари од 17 години.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 62 30
Пракса 134 65
Оценување 10 5
Вкупен број на часови 206
0 STUDENTS ENROLLED
    Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
    top
    © 2018 Developed by Unet
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support