Опис на програма

Главна цел на програмата е учесникот да се стекне со познавања за дигитална обработка на текст и табеларни пресметки. Програмата ќе се реализира со користење на компјутери за секој учесник и проектор на кој ќе се следи наставата. Сертификатот ќе биде потврда за познавање на работа со текстуални документи и документи со табеларни пресметки. Модулите вклучуваат настава во времетраење од 24 часа, поединечно, или вкупно 48 часа, и ќе се изведува 2 меесеци. За понатамошно напредување може да се изучува систем за менаџмент на дата база како што е Микрософт Аксес. Добиената квалификација е една од најбараните вештини на пазарот на труд. Кандидатите ќе се здобијат со стручно познавање на работа со текстуални документи и документи со табеларно пресметување.

Резултати од програма

[:mk]По завршувањето на обуката учесниците ќе се стекнат со познавања на компјутерки програми кој се дел од канцелариска работа. Ќе може успешно да креира, прифаќа и обработува текстуални документи и нивно запишување на медиум за чување, да вметнува табели, цртежи и текстуални документи и нивно запишување на медиум за чување. Да вметнува табели, цртежи и слики, да креира внатрешни и надворешни линкови кон други документи, да припреми документ за печатење или за друга дигитална дистрибуција и менаџирање на документи. Исто така ќе можат да изработуваат комплексни табели и да креираат графикони. Со комбинирање на овие компјутерски програми, учесниците ќе можат да креираат и компелсни извештаи потребни за нивната работа.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Да има завршено стедно тригодишно или четиригодишно образование; Да биде постаро од 15 години.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 14 30
Пракса 30 62
Оценување 4 8
Вкупен број на часови 48
0 STUDENTS ENROLLED
    Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
    top
    © 2018 Developed by Unet
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support