Опис на програма

Резултати од програма

[:mk]По завршување на обуката кандидатот ќе биде оспособен да:  
  • организира простор и работа во козметички салон,
  • подготвува работното место и клиент,
  • подготвува лице за третман
  • третира лице според состојба на кожа,
  • применува видови третмани на лице,
  • применува техники на масажа според состојба на тело и средство за масажа
  • депилира лице и тело со примена на разни техники и средства,
  • применува норми на работна етика.
     [:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Основно ниво на образование: основно образование и возраст од најмалку 15 години. Пожелно ниво на образование: тригодишно или четиригодишно образование (од било која струка). Дополнителни барања за кандидатите: дополнителни услови не се бараат.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 36 15
Пракса 180 75
Оценување 24 10
Вкупен број на часови 240
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support