Опис на програма

Главна цел на програмата Козметичар за нега на лице и тело е учесникот да стекне знаења и вештини, компетенции за примена на основните техники во козметиката за нега на лице и тело, како и правилно користење на козметичките средства за работа, опрема, производи и инвентар. Начинот на реализацијата на програмата е преку теоретската настава и практична обука и води до стекнување на сертификат за козметичар за нега на лице и тело.

Времетраењето на програмата е 200 часа од кои 50 часа стручна теорија, 150  часа се практична обука. Програмата ќе се изведува во траење од 2 месеци и тоа секој работен ден по 4 часа.

Програмата е организирана во 5 модули.

Модул 1. Планирање и организирање на работата и просторот во козметичкиот салон

Модул 2. Градба, функција на кожа

Модул 3. Третмани ла лице врат и Деколте

Модул 4.  Масажа на тело и депилација на тело

Модул 5. Маникир и педикир

Програмата ќе се реализира во простор опремен со нагледни средства за теоретскиот дел и козметички салон за практичниот дел. Од наставен кадар ќе бидат вклучени за реализација на торетскиот дел – лице со завршени студии по медицина VII/1 степен или 240 ЕКТС и за практичниот дел – козметичар со минимум 3 години работно искуство. Проверка на знаењата и вештините се изведува во текот на обуката и на крај со завршен испит, кој се состои од теоретски дел- тест на знаење и практична задача. Услов за полагање на завршен испит е учесниците да ги поминат сите модули.

По успешно положен завршен испит учесникот ќе се стекне со сертификат за работно оспособување за  Козметичар за нега на лице и тело.

Програмата нуди можност за напредување на повисоки нивоа.  

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

Учесникот да има завршено најмалку основно образование и возраст над 15 години

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 60
No instructions found !
Пракса 140
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 200
0 STUDENTS ENROLLED
    Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
    top
    © 2018 Developed by Unet
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support