Опис на програма

Оваа програма има за цел да се дојде до теоретски и практични знаења кои видови на психолошки игри постојат, да се освестат личните и туѓите игри и да се направат промени. Наместо да се функционира несвесно низ научени психолошки игри, да се дејствува автентично преку резонирање на контекстот и вклучување на возрасниот.

Се применува еклектичен пристап на два психотерапевстки правци Когнитивно бихејвјор психотерапија и Трансакциона психотерапија. Предавањата се искуствено-едукативни.

Резултати од програма

[:mk]По завршувањето на обуката учесникот во програмата ќе се стекнат со соодветни знаења, вештини и да биде способен да: Грижа за себе и
  • Да се мотивира за здрав живот
  • Да донесе одлуки дали да направи промени
  • Да не се влегува во игри
Доколку се влезе, како најбезболно да се излезе[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Секој кој пројавува интерес за оваа тема.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 24 69
Пракса 10 29
Оценување 1 2
Вкупен број на часови 35
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support