Опис на програма

Програмата го обработува користењето на програмот Microsoft PowerPoint кој е дел од програмскиот пакет за канцелариско работење Microsoft Office.

Програмата се реализира преку теоретска и практична настава при што акцентот е ставен на практичната обука. На крајот се оставени 2 часа за оценување (тестирање) на кадидатите.

Се изучуваат сите опции од програмот. Учесниците освен што ќе се здобијат со теоретски знаења од областа на програмот Microsoft PowerPoint ќе научат практично да ги користат сите опции и да изработуваат најразлични презентации.

Времетраење на програмата е 12 часа: 5 часа се посветени на теоретска настава, 5 часа се практична обука, а 2 часа се посветени на оценување.

Целокупната обука ќе се одвива во училници опремени со компјутери на кои е инсталиран програмот Microsoft PowerPoint. Ќе се работат голем број практични вежби смислени специјално за потребите на програмата.

На крајот од обуката се спроведува завршен испит – кој исто така има теоретски и практичен дел и преку него се проверува комплетно стекнатото знаење и вештина на кандидатот.

По завршувања на програмата и положениот завршен испит, учесниците се стекнуваат so уверение за завршен курс Microsoft PowerPoint.

Резултати од програма

[:mk]По успешно завршување на програмата учесникот е оспособен да: - Изготвува најразлични презентации со програмот Microsoft PowerPoint - Знае да зачувува, печати, обработува документи - Во презентациите знае да вметнува слики, табели, видео,.... - Знае да поставува маргини на страници, ориентација и големина на документ, ... - Дефинира поглед на документ, користи алатки за зумирање, . .. - Креира pdf документ од постоечкиот word документ - Поставување на слајд шоу, криење на слајд, снимање на говор, поставување на тајминг[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 5 42
Пракса 5 42
Оценување 2 16
Вкупен број на часови 12
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support