Опис на програма

Програмата го обработува користењето на интернет и електронска пошта.

Програмата се реализира преку теоретска и практична настава при што акцентот е ставен на практичната обука. На крајот се оставени 2 часа за оценување (тестирање) на кадидатите.

Освен коритење на електронска пошта се изучува и комплетно пребарување на интернет.

Времетраење на програмата е 16 часа: 7 часа се посветени на теоретска настава, 7 часа се практична обука, а 2 часа се посветени на оценување.

Целокупната обука ќе се одвива во училници опремени со компјутери на кои има интернет. Ќе се изработат голем број практични вежби смислени специјално за потребите на програмата.

На крајот од обуката се спроведува завршен испит – кој исто така има теоретски и практичен дел и преку него се проверува комплетно стекнатото знаење и вештина на кандидатот.

По завршувања на програмата и положениот завршен испит, учесниците се стекнуваат so уверение за завршен курс за интернет и електронска пошта.

Резултати од програма

[:mk]По успешно завршување на програмата учесникот е оспособен за: - Користење на Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox - Користење на YouTube, Google Translate, Google Maps - Комплетно користење на Microsoft Outlook - нов маил, одговарање на маил, препраќање на маил, прикачување  на документи на маил, испраќање на маил на повеќе лица одеднаш без да се гледаат помеѓу себе, форматирање на маил пораки, review на маил,… - Работа со Mail Folders, вметнување на слики, clipart,… во маил, креирање hiperlink, креирање на барање за испорачан и прочитан маил, покасно испорачување на маил,... - Креирање потпис на маил, користење на Аddress Book, Contacts, Card, Business Card,  препраќање на контакти, споделување на контакти,... - Комплетна работа со Calendar (дневен, неделен, месечен), креирање на потсетници, Meeting, користење на Scheduling, работа со таскови, to-do лист - Користена на Yahoo Mail, Gmail - Rabota so Email Marketing[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 7 44
Пракса 7 44
Оценување 2 12
Вкупен број на часови 16
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support