Опис на програма

Програмата го обработува користењето на програмот Corel Draw.

Програмата се реализира преку теоретска и практична настава при што акцентот е ставен на практичната обука. На крајот се оставени 2 часа за оценување (тестирање) на кадидатите.

Времетраење на програмата е 30 часа: 14 часа се посветени на теоретска настава, 14 часа се практична обука, а 2 часа се посветени на оценување.

Целокупната обука ќе се одвива во училници опремени со компјутери на кои има инсталирано програмот CorelDraw. Ќе се изработат голем број практични вежби смислени специјално за потребите на програмата.

На крајот од обуката се спроведува завршен испит – кој исто така има теоретски и практичен дел и преку него се проверува комплетно стекнатото знаење и вештина на кандидатот.

По завршувања на програмата и положениот завршен испит, учесниците се стекнуваат so уверение за завршен курс Corel Draw.

Резултати од програма

[:mk]По успешно завршување на програмата учесникот е оспособен за: - Користење на сите опции од програмот Corel Draw - изработка на разно документи (визит картици, флаери, проспекти, брошури, билборди, банери за веб страни,...[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 14 47
Пракса 14 47
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 30
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support