Опис на програма

Часови по македонски јазик, кои се одржуваат двапати неделно или по договор со професорот. Еден час трае 90 минути. Професорите се родени говорители на македонскиот јазик и македонисти/едукатори по професија. Наставниот план и материјалите се приспособуваат на составот на групите и целите на курсот.
2 семестра (есен/зима и зима/пролет).

Резултати од програма

[:mk]По завршувањето на секој семестар студентите се тестираат за оценување на постигнатото ниво на познавање на јазикот. На основа на завршниот тест, студентот се оценува и му се доделува сертификат.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Се практикува бесплатно тестирање пред почетокот на курсот за да се одреди степенот на познавање на јазикот и за програмата да се приспособи на составот на групата за овој курс.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 34 85
Пракса 4 10
Оценување 2 5
Вкупен број на часови 40
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support