Опис на програма

Главна цел на програмата е да се оспособат лица над 15 години самостојно да  изведуваат услуги на клиентите за маникир и педикир. Програмата е прилагодена за сите кои имаат желба да се занимаваат со ова занимање на професионален начин. Програмата е со времетраење од два месеци односно 175 часа и опфаќа стручно теоретски содржини кои се реализираат во училница/кабинет и се во функција на практичната обука која пак се изведува во козметички салон. Учесниците ќе стекнат знаење и умеење да подготват работен простор и работно место, да комуницираат со клиенти и со деловни партнери, да изведуваат техники на маникир и на педикир, да надградуваат и одржуваат нокти, да изведуваат декорација на нокти и да негуваат раце и нозе. Постигањата на учесниците се проверуваат тековно и на крај од програмата на завршен испит. .Учесниците кои успешно ќе го положат завршниот испит од практичниот дел се стекнуваат со Сертификат за Маникир-Педикир по верификувана програма.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

Наполнети 15 години Минимум основно образование

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 45
No instructions found !
Пракса 130
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 175
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support