Опис на програма

Програмата за Масер – класична масажа им овозможува  на учесниците преку теоретска и практична настава да се оспособат да го организираат просторот и работата во салонот за масажа, да разликуваат  локомоторен апарат (апарат за движење, коски, мускули, зглобови), што е масажа, кои движења се применуваат во масажата, какви видови масажа постојат, индикации и контраиндикации за масажа, да комуницираат со клиенти и соработници.

Времетраењето на програмата е 210 часа, од кои теорија 50 часа и пракса 160 часа. Теоретскиот дел на наставата ќе се реализира  во училница, кабинет опремен според соодветни технички услови, а практичниот дел во салон за масажа.

Во реализација на програмата ќе се применуваат современи наставни методи, кои ќе му овозможат на кандидатот континуирана активност за целокупното траење на обуката. Оценувањето на постигањата на кандидатите ќе се врши преку следење и вреднување на знаењата и умеењата во текот на целата обука и тоа  усно и писмено, практична работа и завршен испит.

Учесниците кои со успех ќе го положат завршниот испит се стекнуваат со Сертификат за Масер по верифицирана програма. Програмата нуди можност за напредување на повисоко ниво.ки

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Наполнети 17 години минимум  основно образование  [:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 50
No instructions found !
Пракса 160
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 210
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support