Опис на програма

Оваа програма има за цел да научи и освести  дека лидерството не е вродено. Тоа е вештина која се учи. Токму затоа да се научат видови на лидерство и менаџмент, начини на дејствување, мотивирање на вработените, формирање на здрава организациона култура и зголемување на учинокот.

Се применува еклектичен пристап на два психотерапевстки правци Когнитивно бихејвјор психотерапија и Трансакциона психотерапија. Предавањата се искуствено-едукативни.

Резултати од програма

[:mk]По завршувањето на обукатаучесникот во програмата ќе се стекнат со соодветни знаења, вештини и да бидеспособен да:
  • Ја планира ија организира својата работа;
  • Рационално ги користи енергијата, материјалот и времето;
  • Ги искористи своите потенцијали
  • Да научи вештини за водење на себе и на вработените
  • Да создава здрава атмосвера за работа
  • Зголемување на учинокот
Грижа за вработените[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Секој кој пројавува интерес за оваа тема.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 20 74
Пракса 6 22
Оценување 1 4
Вкупен број на часови 27
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support