Опис на програма

Целта на програмата е да се оспособат лица кои ќе се стекнат со вештини и знаења за процесите за производство на делови, работа со ЦНЦ машини и металообработка (глодање, стругање, брусење и дупчење), како и да се запознаат со основните безбедносни аспекти при овие процеси.

Во текот на обуката во времетраење од 4 (четири) месеци, учесниците ќе поминат низ 2 (две) модуларни единици со вкупно 370 часа (60 теорија, 300 пракса, 10 оценување).

Резултати од програма

[:mk]Краен резултат по успешно завршената програма ќе биде квалификуван стручен кадар, кој ќе може активно да учествува, а со тоа и да придонесува за подобрување на процесите за производство на делови, работа со ЦНЦ машини и металообработка (глодање, стругање, брусење и дупчење).[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Основен критериум за влез на учесниците во програмата е: - да имаат завршено минимум основно образование и да имаат наполнето 18 години возраст.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 60 16
Пракса 300 81
Оценување 10 3
Вкупен број на часови 370
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support