Опис на програма

Главна цел на програмата е учесникот да стекне способности, знаења ,вештини и компентенции за квалитетно изведување на работните операции во занимањето металостругар

Програмата се реализира преку теоретска и практична настава во два модули:.

Модул 1 : Подготвителни работи

Модул 2 :  Оперативни работи

Времетраење на програмата е 250 часа од кои 75 часа се предвидени за теоретска настава за модул 1,а 175 часа се предвидени за практична настава за модул 2. Наставата се реализира од понеделник до петок .Теоретската настава се изведува во специјализирани простории во рамките на компанијата под менторство на дипл.инж.по машинство, а практичниот дел со дип. инж. по машинство, металостругар со 3 год. работно искуство или обучувач со постсредно стручно образование.

Вреднувањето на постигањата на учесниците се спроведува со тест по завршување на  модул 1 ,а со завршен испит по завршувањето на модул 2.По успешно положен тест и завршен испит се дефинираат стекнатите вештини и компентенции и учесникот се стекнува со сертификат  Металостругар.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Учесниците во програмата е потребно да имаат завршено најмалку основно образовние  и 17 години старост[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 75
No instructions found !
Пракса 175
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 250
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support