Опис на програма

Програмата Моден стилист- основно ниво   е насочена кон работно оспособување на кандидатите од областа на модата.По успешно завршување на програмата учесникот

– ја применува модата и модниот дизајн и  ги препознава различните стилови и трендови  во работењето со модни брендови или поединци осмислувајќи концепти или индивидуални изгледи преку комбинација на парчиња облека,модни додатоци,фризура и шминка.

– подготвува концепт преку собирање информации за социолошкиот и антрополошки карактер како неразделен дел од креирањето на стилот

-познава и применува стручна терминологија на производи

– определува модни додатоци,шминка и фризура при креирање на изгледи за однапред дефиниран амбиент

 

Стекнатите вештини ќе им помогнат за полесно вработување и конкурентност на пазарот на трудот.

Во реализација на програмата се применуваат наставни методи кои му овозможуваат континуирана активност за целокупното траење на обуката.

Во текот на реализацијата се користат наставни средства и помагала кои се во точка 7.

Оценувањето на постигнувањата се врши преку следење и вреднување на знаењата и умеењата во текот на целата обука

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено основно[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 60
No instructions found !
Пракса 100
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 160
1 STUDENTS ENROLLED

[:en]Детали за понудувач на услуги[:mk]Instructor Details[:al]Instructor Details[:]

Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support