Опис на програма

Во согласност со современите трендови и Европските стандарди, принципи и постулати за успешно управување и егзистирање на компаниите/организациите, АРА организира обуки скроени според потребите на нарачателот.

Овие обуки се наменети за слушатели со посебен интерес и потреба за Програми/курикулум кои се дизајнираат и креираат врз основа на анализа и утврдување на потреба за подобро и современо управување со компанијата/организацијата.

Овие обуки се наменети за слушатели со посебен интерес и потреба и имаат желба да го специјализираат своето знаење, умеење и успех на компанијата/организацијата.

Комбинација на Модули и/или целиот пакет на Модули се оставени на избор на нарачателот.

Обуките се составени од 16-18 модули:

Модул 1 – Стратешко планирање

Модул 2 – Развој и управување со човечки ресурси

Модул 3 – Лидерство и управување

Модул 4 – Мотивација на вработените

Модул 5 – Тим и градење на тимови

Модул 6 – Управување со проекти

Модул 7 – Управување со промени

Модул 8 – Решавање проблеми и донесување одлуки

Модул 9 – Грижа за клиенти/корисници

Модул 10 – Управување со конфликтни ситуации

Модул 11 – Стрес и управување со стресот

Модул 12 – Ефективно управување со времето

Модул 13 – Ефективно водење состаноци

Модул 14 – Финансиско управување

Модул 15 – Презентациски Вештини

Модул 16 – Комуникациски вештини

Модул 17 – Обука за обучувачи

Модул 18 – Креирање ефективна биографија, Мотивациско писмо и подготовка за интервју.

Резултати од програма

[:mk]Развој и унапредување на компанијата/организацијата, изградени човечки ресурси. Секоја програма го оспособува слушателот да се специјализира во користењето на термини и терминологија во полето на неговиот интерес, но и пошироко.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Нема.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 24 43
Пракса 24 43
Оценување 8 14
Вкупен број на часови 56
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support