Опис на програма

Резултати од програма

[:mk]Учесникот  по успешното завршување на програмата ќе се оспособи за  изведување на работи и работни задачи Обучувач на возрасни. Ќе ги познава и разбира функцијата  и специфичноста  во образованието на возрасните и неговата важност. Учесникот ќе може да ја постави својата професионална  улога во рамките на образованието на возрасните, ќе има познавање од наставната теорија и истите да ги поврзе во сопствената дидактичка активност, да управува со сопственото учење, да кариера навики и да биде истраен во автономното учење на поединците. Пребарува, собира и обработува дигитални информации и истите ги користи.  Користи алатки за подготовка, презентирање на информации при изведување на обуката и на знаковен јазик. Манифестира лични, социјални, инклузивни  и интеркултурни компетенции и покажува толерантност и разбирање за различни гледишта. Препознава можности и предизвици за подобрување  на обуката со различни целни групи и во различни ситуации,  самоподобрувањето на членовите во обуката. и групата, лична заштита при работа и заштита  на учесниците  и животната околина.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Учесникот да има завршено факултетско образование  (VII степен) за теоретска и практична обука  во струката, и  средно тригодишно образование  со најмалку тригодишно искуство и/или положен мајсторски испит или уверение за ментор за кандидати кои ќе изведуваат практична обука.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 40 67
Пракса 15 25
Оценување 5 8
Вкупен број на часови 60
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support