Опис на програма

 

После завршување на обуката учесникот ќе биде способен да спроведува обука на различни
целни групи за различни теми, области, подрачја согласно својата експертска позадина и
пренесува содржини и информации за одредени постапки, процеси и процедури, зависно од
барањата на целната група.
За таа цел во текот на оваа обука учесниците ќе се оспособат да подготвуваат план на обука,
базиран на детална анализа на потребите за обука, како и да развијат материјали за обука
соодветни за целната група и темата на обука усогласени со искуствата и знаењата на секој
поединец со целите на обуката.
Учесниците исто така ќе бидат способни да подготват понуди за обуки, да ја утврдува цената и
да ги пренесат условите за следење на обуките и да спроведе комерцијални и административни
активности во врска со обуката.
Понатаму учесниците ќе можат да спроведуваат и менаџираат процесот на обука и да
комуницираат и соработуваат со учесниците и останатите обучувачи. Исто така,
учесниците ќе се оспособат да да ги оценуваат индивидуалните постигнувања и да спроведат
евалуација на квалитетот на реализација на програмата и процесот на обука и да водат
евиденција за учесниците во обуката, како и да бидат способни да обезбедат услови за
заштита на околината во која се изведува обуката.
По завршувањето на програмата, учесникот ќе се стекне со сертификат за обучувач на
возрасни.
Обуката вклучува теоретски и практични часови преку кои учесниците ќе се стекнат со знаења,
вештини и пристап потребни за оспособување да работат како обучувач.
Програмата е во траење од 210 часови.
Резултатите на постигнувањата на учесниците ќе бидат оценувани на крајот од процесот на
обука и ќе се базираат на јасно поставени критериуми, кои гарантираат дека учесниците ги
имаат потребните способности да работат како обучувачи на возрасни.
Оценувањето на крајот од обуката ќе се спроведе со комбинација на пишан, усен и практичен
дел.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]минимум средно образование[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 84
No instructions found !
Пракса 126
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 210
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support