Опис на програма

Програмата за Оператор за Веб дизајн ги оспособува слушателите сами да креираат дизајнерски решенија за веб страни како и да ги имплементираат истите.

Во програмата се изучуваат UX и UI сегментот од процесот на креирање на веб дизајн или апликација, почнувајќи од истражување на пазарот и креирање на стратегија за производот па се до документирање и предавање на целосната документација за решението.

На програмата се изучуваат и HTML & CSS јазиците за кодирање. Користејќи ги овие програмски јазици слушателите се оспособуваат сами да напишат веб сајт страни користејќи HTML како и да ги стилизираат истите користејќи CSS кодови кои или ги додаваат на постоечкиот HTML фајл, или пак креираат надворешен CSS фајл кој го поврзуваат со HTML фајлот.

Дел од програмата се и Adobe Photoshop и Adobe Illustrator каде детално се изучува користењето на алатките и примената на дизајните изработени со овие апликации.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]завршено средно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 44
No instructions found !
Пракса 106
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 150
0 STUDENTS ENROLLED

    [:en]Детали за понудувач на услуги[:mk]Instructor Details[:al]Instructor Details[:]

    Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
    top
    © 2018 Developed by Unet
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support