Опис на програма

Програмата го опфаќа користењето на програмите за графички и интернет маркетинг.

Учесниците прво ќе се запознаат со програмите за компјутерска графика при што ќе научат да дизајнираат логоа, визит картици, флаери, ….

Во вториод дел од курсот ќе  се посветат на интернет маркетинг (реализирање на комплетна маркетинг кампања преку интернет).

Програмата се реализира преку теоретска и практична настава при што акцентот е ставен на практичната обука. Оставени се и часови за оценување (тестирање) на кадидатите.

Времетраење на програмата е 126 часа: 48 часа се посветени на теоретска настава, 64 часа се практична обука, а 12 часа се посветени на оценување.

Целокупната обука ќе се  во училници опремени со компјутери на кои е инсталиран потребниот софтвер. Ќе се изработат голем број практични вежби смислени специјално за потребите на програмата.

На крајот од обуката се спроведува завршен испит – кој исто така има теоретски и практичен дел и преку него се проверува комплетно стекнатото знаење и вештина на кандидатот.

По завршувања на програмата и положениот завршен испит, учесниците се стекнуваат so уверение за Оператор за графички дизајн и интернет маркетинг

Резултати од програма

[:mk]По успешно завршување на програмата учесникот е оспособен за: - Графика: дизајнираат логоа, визит картици, флаери, .. - Интернет маркетинг - реализирање на комплетна маркетинг кампања преку интернет.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 48 40
Пракса 64 52
Оценување 10 8
Вкупен број на часови 122
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support